PROFILUL PARTICIPĂRII CIVICE ÎN PROCESUL DECIZIONAL ÎN COMUNA TOHATIN REDAT PRINTR-UN STUDIU

Centrul de Informare și Resurse „Pro Bono” a organizat o serie de evenimente la Tohatin ce au avut scopul să faciliteze comunicarea activă dintre comunitate și primărie, la nivel local.

Astfel, timp de trei zile, 10 – 12 iulie, cetățenii și primăria au fost implicați în activități comune ce au permis îmbunătățirea comunicării dintre aceștia, cât și oferirea de soluții practice unde și cum pot dezvolta inițiative comune, pentru localitate.

Pe 10 iulie, a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri cu primarul și reprezentanții primăriei comunei Tohatin, în cadrul căruia cetățenii au avut posibilitatea să afle din prima sursă ce activități și inițiative au fost lansate în comună, care sunt proiectele care sunt în desfășurare și care urmează să fie puse în aplicare și cine sunt persoanele-cheie cărora se pot adresa.

Totodată, în cadrul acestei sesiuni a fost lansat studiul sociologic, realizat cu suportul Uniunii Europene, „Profilul participării civice în procesul decizional în comuna Tohatin”. Astfel, în baza informațiilor colectate prin intermediul chestionarelor online și offline și a focus-grupurilor organizate, a fost creat un raport ce a analizat și evaluat comportamentul civic al populației din satul Tohatin prin determinarea nivelului de cunoștințe despre problemele din comunitate și frecvența implicării în soluționarea lor, conlucrarea cu factorii decizionali reprezentativi din comunitate, gradul de informare despre deciziile și evenimentele administrative din comunitate, experiența implicării civice și necesitățile inerente unei bune participări civice la actul decizional.

Studiul poate fi consultat aici.

Pe 11 iulie, comunitatea, cot la cot cu reprezentanții primăriei Tohatin și partenerii comerciali, au fost antrenați într-o activitate de salubrizare în localitate (respectarea tuturor cerințelor), iar duminică, 12 iulie, cu suportul Primăriei din localitate și datorită suportului voluntar oferit de o tânără artistă, a fost inițiat procesul de decorare a Centrului de Tineret TohaTEEN HUB.

În cadrul proiectului pe care îl implementează cu suportul Uniunii Europene și Fundației Konrad Adenauer, CIR Pro Bono optează pentru cooperarea suficientă dintre APL și locuitorii comunei Tohatin, și respectiv pentru implicarea comunității locale în rezolvarea problemelor din comună.

Acest eveniment este organizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul Proiectului „Sporirea participării civice în procesul decizional în satul Tohatin”. Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a Proiectului și nu reflectă neapărat opinia oficială a Uniunii Europene.

 628 total views,  2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 − eleven =