Consultant național în politici de tineret

Centrul de Informare și Resurse „PRO BONO” selectează expert național pentru dezvoltarea capacităților Autorităților Publice Locale în baza managementului bazat pe rezultate și bugetarea participativă în 10 regiuni ale proiectului (Raioanele Leova, Rîșcani, Edineț, Glodeni, municipiul Bălți, Criuleni, Hâncești, Drochia, Strășeni, Briceni).

Expertul va fi contractat pentru instruirea și oferirea de suport APL selectate în elaborarea planurilor de tineret bazate pe rezultate și date statistice și dezvoltarea bugetelor bazate pe programe a acestora (împreună cu un expert pe domeniul dezvoltării bugetelor locale). Procesul de instruire și mentorat va include implicarea Consiliilor locale ale Tinerilor și reprezentanții centrelor de tineret din cele 10 regiuni ale proiectului.

Pentru selectarea expertului național, vor fi cerute următoarele calificări:

  • licență în domeniul politicilor de tineret, politici sociale, economie, dezvoltare internațională, drept și alte domenii relevante.
  • alte instruiri relevante pentru activitate (instruiri în domeniul drepturilor omului, management bazat pe rezultate, monitorizare și dezvoltare).

Experiență:

  • cel puțin 5 ani de experiență pe domeniul de intervenție;
  • experiență de lucru cu organizații non guvernamentale;
  • experiență în organizarea, moderarea, facilitarea lucrului în grup, cercetărilor, consultații la nivel local/național, instruiri;
  • cunoașterea bună a sistemului administrativ, Autorităților publice locale și centrale;
  • cunoaștere bună a politicilor de tineret, specificul dezvoltării lucrării de tineret și a rezultatelor bazate pe infrastructură a tineretului existent.
  • minim 2 contracte similare anterior implementate cu succes.

Cunoașterea limbilor:

  • fluență în limba română și în limba rusă.
  • cunoașterea limbii engleze constituie un avantaj.

Mai multe detalii privind poziția găsiți în Termenii de referință ai poziției.

Persoanele interesate trebuie să transmită un dosar, care să conțină:

  • CV cu indicarea a cel puțin 2 contracte similare anterior implementate;
  • oferta financiară per zi.

Dosarul de participare va fi transmis până în data de 1 octombrie 2021, prin e-mail la adresa management.probono@gmail.com cu mențiunea “Expert în domeniul Politicilor de tineret”.

Proiectul „Participarea consolidată și implicarea civică în rândurile tinerilor în Moldova”, care e parte la “Fondul comun pentru dezvoltarea Centrelor de Tineret și consolidarea participării și implicării civice în rândurile tinerilor în Republica Moldova” al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, cu suportul UNFPA, Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare, va dezvolta capacitățile Autorităților Publice Locale la nivel regional, prin implementarea, evaluarea politicilor de tineret, respectând principiile managementului bazat pe rezultare și bugetarea participativă.

 536 total views,  2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 + 19 =